Au lăsat pe americani fără motorină. Combustibil de 2 milioane de dolari furat din baza militară de la Mihail Kogălniceanu

DIICOT a destructurat un grup infracţional organizat, care a furat motorină în valoare de aproximativ 2 milioane de dolari din cadrul unităţii militare din baza americană de la Mihail Kogălniceanu.

Conform DIICOT, gruparea infracţională a acţionat între 2017 şi 2021, furând combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au făcut mai multe percheziţii miercuri, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța.

Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată (guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari“, se arată în comunicatul DIICOT.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

SF devenit realitate: NASA va lovi intenționat un asteroid pentru a afla în ce măsură putem proteja Pământul

Articolul următor

Pensionarii vor primi legitimaţii de transport de tip card

Articole asemănătoare