Anchetă pe moșia de 75 de hectare a premierului Cîțu

Scandalul zecilor de hectare de pădure deținute de premierul Florin Cîțu ia amploare. Totul a pornit de la liderul AUR, George Simion, care a postat un videoclip pe pagina sa de Facebook, unde, susține că premierul a retrocedat ilegal cele 75 de hectare de pădure în valoare de 12 milioane de euro.

Scandalul zecilor de hectare de pădure deținute de premierul Florin Cîțu ia amploare. Totul a pornit de la liderul AUR, George Simion, care a postat un videoclip pe pagina sa de Facebook, unde, susține că premierul a retrocedat ilegal cele 75 de hectare de pădure în valoare de 12 milioane de euro.

George Simion: Bine v-am găsit! suntem în pădurea premierului nostru Cîțu, care are 50 de hectare de pădure retrocedate. Stive din lemnul României, proprietatea familiei Cîțu. Bucăți mari din cele 50 de hectare au fost tăiate la ras, ca mai peste tot în România sunt lăsați numai copacii de la suprafață, și în interior este tăiat totul. Ei și-au ales aceste 50 de hectare lângă zona de interes maxim turistic. Valoare întregii bucăți de pământ fiind de 12 milioane de euro. Muntele Puru în care ne aflăm acum și celalți munți din jur au reprezentata obiectul unor retrocedări frauduloase dovedite de DNA, a căror beneficiar final este cetățeanul austriac Schweighofer, prin diferite companii. De altfel, și bucata de pământ pe care stăm, care aparține familiei Cîțu, este în momentul ăsta subiectul mai multor procese în instanță, Direcția Silvică spunând că a fost retrocedat ilegal. În proces ar fi trebuit să fi implicat si Ministerul de Finanțe, prin Direcția juridică. Florin Cîțu, imediat cum a venit ca ministru de finanțe, a desfiintat acea Direcție juridică.

Proiectul pe care îl făcuse Cîțu de hoteluri, de bază.

GABRIEL NĂSTĂSESCU, primarul comunei Voineasa: Da, nu știu de ce nu l-a continuat. Cred că a renunțat, o parte din terenurile respective le-a vândut.
George Simion: Am înțeles că sunt și niște procese.
PRIMAR: Da, are si el niste procese, normal. Toată lumea a luat terenuri pe unde a vrut.
George Simion: Am vazut ca unul din procese dureaza 4 ani. Am vorbit cu fostul primar, cu dl Stanciu, si spunea că el nu a vrut să dea (avizul pentru retrocedare -n.r.)
PRIMAR: N-a vrut nimeni să dea, deci nici Comisia locala nu a vrut să pună în posesie. Toată lumea s-a opus retrocedării.
PRIMAR: că a fost terenul socitatii Carpatina, nu a fost terenul lui. Legile retrocedării spun că retrocedarea se face, mai ales de la ultima lege a retrocedării, se face pe vechiul amplasament, ei n au avut niciun teren acolo. Toatal lumea s-a opus (…). Romsilva s-a opus.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

[Video] Parlamentarii sunt șocați (!) de traiul românilor. "E trist, nu m-aș descurca"

Articolul următor

România a ajuns la puţin peste 4,3 milioane de persoane vaccinate anti-COVID

Articole asemănătoare
Citește știrea

Servicii medicale private decontate de stat, de la 1 iulie

De la 1 iulie românii se vor putea trata în spitalele private, o parte din bani fiind suportați de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Fiecare asigurat va primi înaintea acordării serviciilor medicale un deviz cu costurile estimative, valabil 5 zile lucrătoare. În acest interval, beneficiarul poate căuta şi alte oferte pentru tratamentul necesar. Aceste noi prevederi întăresc pentru pacient libertatea de a alege unde să se trateze, în ce condiții și unde vrea să ajungă banii lui.
Citește știrea

România, locul șase în UE la producția de grâu în 2020

România a ocupat locul VI în UE la producția de grâu obținută anul trecut, cu un total de 6,4 milioane de tone, transmite Rador. Recolta din 2020 a fost mai mică cu aproape patru milioane de tone față de anul precedent din cauza secetei pedologice extreme, arată datele provizorii publicate de Institutul Național de Statistică.