Anchetă la un spital din România. Consum “neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante”

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Arad a demarat o anchetă internă ca urmare a faptului că la nivelul unitatății medicale ar fi existat un “consum neobişnuit de mare” de morfină în perioada pandemiei de coronavirus. În fapt, ancheta vizează consumul de substanţe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021, lucru confirmat chiar de către directorul medical al spitalului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Arad a demarat o anchetă internă ca urmare a faptului că la nivelul unitatății medicale ar fi existat un “consum neobişnuit de mare” de morfină în perioada pandemiei de coronavirus. În fapt, ancheta vizează consumul de substanțe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021, lucru confirmat chiar de către directorul medical al spitalului.

În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi“, a afirmat Lenuţa Timiş, directorul medical.

Până în prezent nu există şi o anchetă a Poliţiei în acest caz, fiind vorba doar de verificări interne, a mai spus aceasta.

Surse din cadrul unităţii sanitare au declarat, pentru Agerpres, că din primăvara anului trecut a crescut în special consumul de morfină şi ar fi fost folosite 11.000 de doze până la data de 31 mai a anului curent.

La o singură secţie ATI, care are doar 12 paturi, ar fi fost folosite mai mult de jumătate din aceste doze, adică de aproximativ trei ori mai multe decât la alte secţii ATI cu pacienţi COVID-19, care au şi mai multe paturi, mai arată sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Protest anti-sărăcie la Cotroceni

Articolul următor

"Bucla libaneză" - Noua metodă de înșelătorie la bancomat

Articole asemănătoare