Anchetă după ce prețurile la materialele de construcții au crescut… inexplicabil

Prețurile materialelor de construcții au intrat în vizorul Consiliului Concurenței, urmând a fi făcută o anchetă.

Prețurile materialelor de construcții au intrat în vizorul Consiliului Concurenței, urmând a fi făcută o anchetă.

Consiliul Concurenței a demarat o anchetă în privința scumpirii materialelor de construcții. În ultimul an, anumite categorii de materiale s-au scumpit chiar și cu câteva zeci de procente.

Această creștere o vedem în toate țările din Europa și o vedem și în țările din afara Europei, e un fenomen complex și poate fi explicat prin faptul că își revine economia, după pandemie și după campaniile de vaccinare. Economia își revine, crește cererea, în plus în Europa avem un fenomen special, faptul că la noi crește foarte mult prețul energiei. De ce? Pentru că au crescut taxele pentru poluare în Uniunea Europeană. Nu spun asta pentru că ne surprinde întru totul. Ce vrem noi să ne asigurăm în acest context de creștere a prețurilor nu există și oameni care speculează, care profită, care profită de contextul acesta și cresc prețurile mai mult decât ar fi justificat de elementele economice pe care le-am expus”, a declarat Bogdan Chirițoiu, într-o intervenție la Digi24.

Analiza scumpirilor pentru companiile cu producție românească
„Noi ne uităm exact unde avem producție națională, pentru că acolo unde nu e producție națională și importăm, lucrurile nu sunt complet sub controlul nostru. Deci noi vrem să vedem producătorii de cărămizi, de ciment, de bitum, care nu este numai de import, avem și producție internă, genul acesta de companii pot să profite de contextul actual pentru a crește prețurile. Ne uităm la prețul pe care l-au practicat în trecut, cel pe care îl practică în momentul de față, ne uităm și la ce este în altă țări, ne uităm și la costul materialelor prime pe care le folosesc, ne facem o imagine. Repet, creșterile sunt undeva, la nivelul așteptat sau sunt situații în care apar speculații pe fondul acestor creșteri”, a mai spus Bogdan Chirițoiu.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Tren în flăcări la Arad

Articolul următor

5 lucruri care s-au întâmplat în România cât Liviu Dragnea a stat în închisoare: de la pandemie la dosarul Tel Drum

Articole asemănătoare