CNS24.ro - Știri proaspete, corecte și obiective!

Alexandru Rafila, despre vaccinarea obligatorie: “Nu s-a discutat niciodată. Măsura nu este justificată de actualul context epidemiologic”

Întrebat despre rata de vaccinare în anumite zone în comparație cu rata de infectare

„Acum din păcate varianta Omicron face o deosebire destul de mică între persoanele vaccinate şi nevaccinate.

Referitor la vaccinare trebuie să fim foarte tranșanți. Vaccinarea oprește în mică măsură transmisibilitatea acestei tulpini dar cifrele pe car ele avem acum în România demonstrează faptul că persoanele vaccinate sunt cu o formă gravă de boală sau dacă ne referim la deces cu atât mai mult într-o proporție de 8 la 10. Adică 8 persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală versus 2 persoane vaccinate. Deci diferența este semnificativă şi pledează în favoare vaccinării.

Oamenii trebuie să aibă vaccinul la dispoziție, trebuie să aibă un pachet de informaţii la dispoziție, trebuie să o facă în cunoștință de cauză.

Pe timpul acestei pandemii s-a scos în evidență intoleranța care s-a manifestat prin două atitudini: fie extremă pro-vaccinare care era promovată cu obligativitatea şi forțarea şi negarea utilității vaccinării.

Chiar era la modă să nu te vaccinezi şi nici chestiunea asta nu este în regulă pentru că că au fost persoane, de exemplu, vârstnice cu diverse afecțiuni cronice care poate au ascultat de această opinie şi au făcut forme grave sau poate au murit. Trebuie să fim echilibrați şi să informăm oamenii să ia decizia conștient. 

Nu am avut o discuție cu vaccinarea obligatorie. Nu s-a dezbătut o asemenea măsură la nivelul Guvernului. După părerea mea, mai ales în actualul context epidemiologic nu se justifică asemenea măsură”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii la o televiziune de știri, duminică seara.

| Sursă: Realitatea.net

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Ce probleme de sănătate anunță durerea la mâna stângă. Dacă apare brusc, mergi de urgență la medic!

Articolul următor

Alexandru Rafila anunță că vaccinul nu funcționează pentru varianta Omicron: "Oprește în mică măsură transmisibilitatea acestei tulpini"

Articole asemănătoare