Alertă meteo: Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante

A fost emis și Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante. Intră în vigoare astăzi, 25 iunie, la ora 14:00, fiind valabilă până în 26 iunie, la ora 06:00 .

COD PORTOCALIU
A fost emis și Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante. Intră în vigoare astăzi, 25 iunie, la ora 14:00, fiind valabilă până în 26 iunie, la ora 06:00 .

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.” anunță ANM.

În plus, au mai fost emis Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă pentru astăzi, conform hărții ANM (2).

Este Cod Galben de val de căldură și disconfort termic: ”În cursul zilei de vineri (25 iunie) valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.” anunță ANM.

A fost emis și Cod Portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentua pentru Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei: ”Vineri (25 iunie) în Oltenia, Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.” conform ANM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Criză de locuri de muncă pe litoral

Articolul următor

A murit Ion Ghițulescu. Vocea de aur a Radioului românesc

Articole asemănătoare