A lovit intenţionat cu maşina doi polițiști

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Vaslui a lovit intenţioat cu maşina doi agenţi de poliţie care au vrut să-l oprească în trafic, rănindu-i.

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Vaslui a lovit intenţioat cu maşina doi agenţi de poliţie care au vrut să-l oprească în trafic, rănindu-i.

Bărbatul a fost imediat identificat şi prins de alte echipaje de poliţie. Oamenii legii au constatat că şoferul are o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Unul dintre cei doi agenţi rutieri din Huşi loviţi cu maşina de un şofer oprit pentru control a fost luat pe capotă, iar celălalt a fost călcat pe picior, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Unul dintre agenţi a fost luat pe capota maşinii, iar cel de al doilea a fost lovit la mâna şi călcat pe picior. Aceştia au suferit leziuni corporale, iar, în prezent, se afla la Spitalul municipal Huşi, pentru investigaţii medicale“, se precizează într-un comunicat al IPJ Vaslui.

În această seară, doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Huşi au oprit un autoturism, pentru control. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a refuzat testarea, a devenit recalcitrant, a pornit autoturismul şi i-a lovit pe cei doi poliţişti”, a trasmis, luni seară, Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa citată a precizat că cei doi poliţişti au suferit leziuni corporale, iar, în prezent, se află la Spitalul municipal Huşi, pentru investigaţii medicale.

În urma acestui eveniment, structurile Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat, de îndată, şoferul fiind depistat, la scurt timp, pe raza municipiului Huşi. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice”, a mai transmis MAI.

Reacția Sindicatului EUROPOL:

În această seară colegii noștri din cadrul Poliției Municipiului Huși au oprit pentru control un autoturism marca Mercedes-Benz. În momentul în care unul dintre colegi s-a prezentat lângă conducătorul auto cu aparatul etilotest, șoferul a devenit recalcitrant lovindu-l pe polițist după care a demarat în trombă.
În momentul demarajului, colegul nostru a încercat să-i tragă cheile din contact, acesta fiind lovit la cot de stâlpul mașinii, în timp ce celălalt coleg aflat în proximitatea mașinii a fost luat din plin pe capotă și ulterior călcat cu roata pe picior.
Imediat a fost declanșată acțiunea “NĂVODUL” , autoturismul a fost găsit în mai puțin de 30 de minute într-o parcare din Huși, iar șoferul a fost încătușat și condus la sediul Poliției unde s-a constatat că acesta avea 1,28 mg/litru alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice.
La acest moment se efectuează cercetări sub aspectul cercetării de ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Acestea sunt riscurile la care sunt supuși polițiștii în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Colegii noștri au fost transportați al Spitalul Municipal Huși, suferind mai multe leziuni, aflându-se la acest moment în afara oricărui pericol
”, au transmis sindicațiștii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

Sânpetru de Vară - Tradiţii şi obiceiuri de Sfinții Petru şi Pavel - 29 iunie

Articolul următor

Un român, fiul Prințului Charles - "Am acte doveditoare cu ADN!"

Articole asemănătoare