41.000 de pachete cu ţigări confiscate la frontieră

Aproximativ 41.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 479.000 lei, au fost confiscate la frontiera de nord, anunță IGPF, sâmbătă.

Aproximativ 41.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 479.000 lei, au fost confiscate la frontiera de nord, anunță IGPF, sâmbătă.

Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 41.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 479.000 lei, marfă care urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Vineri, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04,00, un echipaj format din poliţişti de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Bocicoiul Mare, judeţul Maramureş, mai multe colete voluminoase, care conţineau ţigări de contrabandă. În baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au intrat în curtea imobilului, ocazie cu care au descoperit într-o anexă a locuinţei un număr de 50 de colete care conţineau ţigări de contrabandă”, precizează sâmbătă IGPF.

Drept urmare, coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 39.448 pachete de ţigări, de provenienţă Duty-free.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 461.542 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 18,30, colegii noştri au depistat pe raza municipiului Satu Mare trei cetăţeni români care se aflau lângă un autoturism marca Daewoo Matiz în care se puteau observa mai multe colete învelite în folie neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă, arată sursa citată.

Trei persoane, acuzate de contrabandă
Cele trei persoane şi autoturismul cu ţigări au fost conduse la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 17.550 lei.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei persoane lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare în vederea soluţionării legale, conform Agerpres.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articol precedent

Sâmbăta Morților - Moșii de vară 2021, tradiții și obiceiuri

Articolul următor

Decedat după ce a căzut într-un canal

Articole asemănătoare